Iulia Enkelana - Premiul pentru cea mai bună fotografie diversă - LicArt ediţia 2017 / Çmimi për fotografinë më të mirë, kategoria Diverse, LicArt 2017


Iulia Enkelana (pseudonimul artistic al Iuliei-Maria Kyçyku), elevă a Liceului Teoretic ”Al. I. Cuza” din București, primește Premiul pentru cea mai bună fotografie diversă, în cadrul Festivalului Național de Arte pentru Liceeni LicArt, ediţia 2017. 
LicArt este considerat cel mai mare și cel mai important concurs de arte pentru liceeni din România. 

Iulia Enkelana (pseudonimi artistik i Iulia-Maria Kyçykut), nxënëse e Gjimnazit Teorik "Al. I. Cuza" të Bukureshtit, merr Çmimin për fotografinë më të mirë, kategoria Diverse, në Festivalin Kombëtar të Arteve për Gjimnazistë LicArt, edicioni 2017. 
LicArt cilësohet si konkursi më i madh e më i rëndësishëm i arteve për gjimnazistët në Rumani.

Kongresi i Botës Shpirtërore Rumune / Congresul Spiritualității Românești - Alba Iulia 2017

Në datat 28 nëntor - 2 dhjetor 2017, në qytetin rumun Alba Iulia, zhvilloi punimet Kongresi i përvitshëm i Botës Shpirtërore Rumune. Në këtë forum të rëndësishëm kulturor e shkencor ndërkombëtar, të drejtuar me pasion, kompetencë e zhdërvjelltësi nga intelektuali poliedrik, akademiku Viktor Kraçun, krahas pjesëmarrësve të përfaqësuesve të bashkësive rumune nga mbi 35 vende të botës, ishin ftuar dhe morën pjesë me kumtesa në seksionet përkatëse akademiku Kopi Kyçyku dhe intelektuali arumun Dhimitër Tanellari.

La Mulți Ani, Albania / Për Shumë Vjet, Shqipëri!

28.11.2017 - 105 ani de la Proclamarea Independenței de Stat / 105 vjet nga Shpallja e Pavarësisë