Vlerësim i lartë për shkencëtarin shqiptarMë 30 maj 2010, në Katedralen Monumentalis Ecclesia Sancti Silvestri Tiburnensis të qytetit italian Tivoli (30 kilometra larg Romës), në prani të mjaft përfaqësuesve të kulteve të ndryshme fetare, të kulturës e të shtypit, nën drejtimin e Monsinjor Kavalier Luixhi Kazolini, Rektor e President i Shoqatës San Silvestro Papa, u zhvillua ceremonia solemne e dorëzimit të titujve "për veprimtari të shquar shpirtërore, kulturore dhe sociale, gjithnjë në shërbim të mbarë Bashkësisë dhe të Kishës", një numuri personalitetesh vendëse dhe të huaja.

Akademiku shqiptar Kopi Kyçyku ishte njëri ndër tre të nderuarit me titullin më të epërm "Fisniku i Shën Silvestrit"